Erik sælger huset

‣ Forfatter: Morten Dürr

‣ Illustrator: Patrick Steptoe

‣ Forlag: Forlaget Plot

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 256,25

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788792789563

Erik er alene hjemme; og han keder sig. Derfor sætter han sin families hus til salg og får en hel lækker slikkepind for det. Det bliver hans forældre mærkeligt nok ikke vilde med, så familien må bo i deres bil. Og, hey, den bil kan jo også sælges af en entreprenant dreng.
Og så går det ellers slag i slag – men i modsætning til fx Jon Ranheimsætters ”Lars og Lone alene hjemme”er Eriks forældre faktisk reelt bekymrede og kede af at miste alt og derfor tager Erik igen affære.
Erik sælger huset er en humoristisk historie, hvor der diskuteres penge, ejerskab og værdier. Sproget er ultra kort og knapt og humoren er tydelig.

Bogen er mættet illustreret af Patrick Steptoe.

Billedbogen om drengen Erik, der sætter sine forældres hus til salg for en slikkepind, medfører flere overraskende salg og en diskussion om hvad værdi egentlig er. Egner sig til højtlæsning for de større børnehavebørn.

Patrick Steptoe

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.