”Om vinteren føles det, som om hele verden sover. Frøene hviler sig i jorden, og selv træerne synes at vente. Og så en morgen blomstrer kirsebærtræerne pludselig og vækker Blomsterby. Folk i byen åbner deres døre og vinduer og kommer ud af deres huse. Alle Blomsterbys beboere skynder sig hen i den store park. De breder duge ud og dækker dem med gode sager, som de spiser sammen. Det er endelig blevet forår i Blomsterby.”
I Et år i Blomsterby følger vi indbyggerne i Blomsterby igennem året, hvor hvert enkelt opslag er et nyt
sted i Havegade med en månedsangivelse; med en lille fortælling og en opskrift indeholdende en grøntsag eller en frugt, som passer til netop den måned.
For eksempel er det i maj måned Madame Trikot der kigger på ærter, og på siden overfor er opskriften
ærtesuppe med mynte og basilikum.
Bogen afsluttes med opslag om at arbejde i køkkenhaven og om forskellige frøsorter, og et helt opslag er dedikeret til illustrationer af forskellige frugter og grøntsager med navn og placeret på den tid på året, hvor de skal høstes.
Bogen er illustreret af forfatteren selv. Alle ingredienser til den madret, der nu er opskrift på, er tegnet på siden, og illustrationerne er alle i bløde, matte farver.
Felicita Sala har tidligere udgivet billedbogen Havegade nr. 10, som følger samme koncept og samler
madretter fra forskellige dele af hele verden.
Det er en virkelig smuk billedbog, og som madøre kan man ikke andet end elske konceptet. Skulle jeg være djævlens advokat, kan jeg dog godt stille spørgsmålstegn ved sværhedsgraden af opskrifterne, taget i betragtning at bogen er en billedbog og derfor vil stå, hvor primært børnehavebørn vil finde den.
Konklusionen må være at Et år i Blomsterby er en oplagt mulighed til at gå i køkkenet sammen forældre og børn. Samtidig lægger bogen ubetinget op til mange gode snakke om madens vej fra jord til bord. Der er tale om en vaskeægte familiebog, der vil kunne give mange gode timer sammen.