Fanget i kloakken

‣ Forfatter: Jørn Jensen

‣ Illustrator: Andreas Erstling

‣ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 220,00

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 47

‣ Sværhedsgrad: Lix 15

‣ ISBN: 9788772112541

”Det er påske. Elias og hans lillesøster Selma sidder med deres mobiler. De plejer at være ude at rejse med deres forældre. Det er de ikke i år. De har været hjemme det meste af tiden. Det er alt for kedeligt. I dag skal de alle sammen over til oldefar. Han bor i nærheden, så der ser ham tit. Elias og Selma kan godt lide at besøge ham.” 

Dette er anden roman om Elias og Selma, der er to kvikke børn. De har besøgt oldefar, og mens de er der, opdager de, at nogen er i færd med at bryde ind i banken gennem kloaksystemet. Så tager de affære, og i en spændende jagt gennem kloaksystemet bliver forbryderne afsløret.

Fanget i kloakken er en spændende roman, der er ganske kort på 47 sider med illustrationer ind i mellem. Andreas Erstling har illustreret, og det gør han med fart og tempo i pandelampernes skær.

Lixtallet angiver, at det er en ”læsetræningsbog”, der egner sig til de børn, der er på vej mod en mere flydende læsning.

Bogen er en del af Dansklærerforeningens udgivelser. Bogen har et lixtal på 15. Det er en kunst at skrive med indhold, når lixtallet skal være så lavt. Det lykkes for Jørn Jensen. Han har stor rutine i at skrive letlæsningsbøger. Det gør han godt. Og spændende.

Serien Børneroman er små serier i forskellige genrer.  Serierne er tilrettelagt i tre niveauer i et læsevenligt sprog og layout og på de første niveauer også med farverige og understøttende illustrationer. De tre niveauer er på lix 13-15, lix 16-20 og lix 21-25. 

Forfatter Jørn Jensen

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.