Felix driller 

‣ Forfatter: Jørn Jensen

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Pris: 59,95

‣ Målgruppe:5-7 år

‣ Sidetal: 24 

‣ Sværhedsgrad: Lix 6

‣ ISBN: 9788711998427

”Felix har en spand med vand. Han har også en vandpistol. Han rammer en dreng. Han rammer en hund. Han rammer en kat. Han rammer Maja. Maja rammer Felix. Det er ikke sjovt, synes Felix.” 

Sådan! Det var teksten. Altså den tekst, der er skrevet med ord. Rasmus Bregnhøjs illustrationer følger teksten på de 24 sider, og det er en glæde og støtte for læsningen, at han tegner det, man læser.

Felix har et uforligneligt ansigtsudtryk, når han bruger sin vandpistol. Det er ren glæde. Og der er en fin dramaturgi i bogen, når der trappes op til konfliktløsningen: Maja rammer Felix. Det er ikke sjovt.

Foran i bogen er der en side til forældrene, – eller den voksne, der læser med. Her er gode råd til læsningen: Før læsning, mens barnet læser og hvis barnet går i stå i læsningen. Så godt! Lixtallet er 6 for bogen. Og der er mange gentagelser.
Det er forbavsende, hvordan man med så få ord kan skrue en konflikt sammen, der holder sig til en berettermodel. Jørn Jensens tekst er fra 2012, men her er den i en læsepædagogisk bearbejdelse. 

Carlsens Læsestart er en begynderletlæsningsserie, som henvender sig til de nye læsere. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet. Typografien er stor, åben og let læsbar, og bøgerne indeholder mange illustrationer, der fungerer som støtte for læsningen. 

Carlsens serie “Læsestart”

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.