Felix

‣ Forfatter: Julie Østergaard

‣ Illustrator: Julie Østergaard

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 44

‣ ISBN: 9788702176384

Felix vil gerne lege dåseskjul så han må finde nogen at lege med…: sådan indledes den meget ordfattige bog om Felix. Felix er et dyr, et brunt, stribet hamsteragtigt dyr, der gerne vil lege med nogen, men det er svært at finde legekammerater, der passer i temperament og interesse. De mulige venner er for generte, for farlige og for store.
Felix laver et opslag: ”Venner søges, henvendelse ved disken”, og så viser illustrationerne, hvad der sker. Bogens tekst er håndtegnet og indgår i illustrationerne.
Farveholdningen er brun-gul-grønlig, og det er en lidt brun bog. Kun en anelse rødt skinner igennem i slutningen, hvor redningsbåden er rød.

Den har en klar morale, men man savner en tekst, der kan fortolke billederne lidt mere nuanceret. Det er illustrationerne, der skal læses her.

http://julieoestergaard.dk

http://www.gyldendal.dk/felix

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.