For lille

‣ Forfatter: Annette Bjørg Koeller

‣ Illustrator: Mette-Kirstine Bak

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Målgruppe:3-6 år

‣ Sidetal: 32

Storm er 115cm og bliver fem år næste gang, siger hans mor. Lige tilpas, synes hun. Det synes Storm ikke! Storesøster Sara er 135cm – stor nok til at nå kagedåsen på kommoden, til at løbe på skateboard og rulleskøjter. Storm forsøger at vokse hurtigt på alle mulige måder: måske vokser man, når man hopper højt? Løber stærkt? Bliver vandet? Eller hvis man nu sprang en masse fødselsdage over? …men så ville man jo gå glip af gaver. Heldigvis har Storm potentialet til at blive stor; det ses tydeligt på skyggen.

Storm er ved at flyde over med frustration, viljestyrke og gode idéer – et eminent portræt af en fireårig. Fortællingen er i både billeder og ord fyldt med kærlighed og forståelse for Storms – og et hvilket som helst andet barns – frustrerede ønske om at blive større hurtigst muligt.

Teksten er flydende, underholdende og legende i en grad, der næsten uundgåeligt kalder på en indlevende stemmeføring hos oplæseren.

Illustrationerne er indtagende og farverige akvareller med tuschstreger, der udtryksfuldt både supplerer og udvider fortællingen. En fin detalje er målebåndet og den lille myre på 5mm, der i naturligt størrelsesforhold findes på bogens første og sidste opslag.

For lille er en både forfriskende og fin hverdagsfortælling, der uden provokation eller krav italesætter en frustration, de fleste børn kender: at være for lille.

Annette Bjørg Koeller: http://rosinante.dk/Authors/0-29201.aspx

Høst & Søn: http://www.hoest.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Merete Flensted Laustsen