Himlen brænder

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 159,95

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 242

‣ ISBN: 9788702189322

”Jeg vågner ved lyden af noget, der banker på vinduet. Jeg sætter mig op og ser på vinduet. Der er mørkt på stuen. Pandelygten er slukket. De andre sover. Langt oppe over mig glimter stjernerne på en sort himmel. Jeg ser en skygge ud af øjenkrogen. Det ligner et stort, sort dyr, der klatrer forbi udenfor”.

I første del af serien ”Hvidt støv” fulgte vi Emily og hendes venner, der er på flugt fra de zombier, der har overtaget verden, og deres forsøg på at nå storbyen Lindstead, hvor der tilsyneladende er overlevende, der har forskanset sig i en hospitalsbygning.

Her i anden del er de så nået til hospitalet, hvor det viser sig at Emilys far, en kendt forsker i daglig tale kaldet ”Professoren”, arbejder, og at han forsøger at finde en kur til zombierne.

Den unge militærfyr Liam, som folk kalder Obersten, leder de daglige ture med aktionsteamet ud i det omkringliggende område efter forsyninger, da man næsten er løbet tør for drikkevand og mad.

Det er farlige ture, og det er ikke alle, der vender levende hjem fra forsyningsturene.

Hospitalet ledes af den lidt forstyrrede hospitalsdirektør Eva, der aldrig har været ude blandt zombierne og derfor lider af den vrangforestilling, at de bare er syge mennesker, der har brug for den rette kur for at kunne vende tilbage til deres normale tilværelse. Eva mister undervejs i bogen mere og mere greb om virkeligheden og nægter at indse, at de overlevende burde evakueres og finde et nyt sted at være. Da først evakueringen går i gang, er det derfor nærmest for sent, og det bliver en yderst farlig affære gennem byens undergrund, hvor de overlevende opdager, at noget helt andet lurer – en ny, uhyggelig trussel.

Bogen er meget filmisk skrevet – måske har jeg set for mange zombiefilm og –serier i fjernsynet efterhånden, men jeg kan næsten se det for mig, når Line Kyed Knudsen beskriver det her postapokalyptiske univers.

Der er faktisk lige så meget kærlighed i bogen, som der er action og zombie-apokalypse, og jeg vil derfor vove at påstå, at den fint kan læses af både drenge og piger. Emily har jo egentlig fundet sammen med Anthony, men nu dukker den flotte, muskuløse Liam så op, og pludselig er Emily splittet – Liam virker tiltrukket af hende, og skal hun forfølge det eller blive hos Anthony, nu de endelig har fundet hinanden?

Sidste del af trilogien forventes at komme i sommeren 2017, og jeg for min del er da egentlig ret spændt på, hvordan det hele mon skal ende for Emily og hendes venner.

http://www.linekyedknudsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.