Humlemarken 8B

‣ Forfatter: Anna Fiske

‣ Illustrator: Anna Fiske

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 269,.

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 60

‣ ISBN: 9788778686794

I denne charmerende billedbog møder vi edderkoppen Peter, der leder efter et hjem for vinteren. Peter beslutter sig for at prøve lykken i en stor etageejendom, Humlemarken 8B. Han besøger lejlighed efter lejlighed på jagt efter det helt rigtige hjem, men det er svært at finde det perfekte sted.

På sin mission møder han en masse forskellige mennesker og deres meget varierende måder at bo på – alle er gode og dårlige på hver sin måde, og det er bestemt ikke nemt at finde et godt edderkoppebo, når der fx er alt for støvet i en lejlighed, for farligt i en anden og for kedeligt i en tredje.

Det fantastiske ved denne billedbog er uden tvivl illustrationerne, der er detaljerige, farvespækkede og fulde af vitalitet og humor. Anna Fiske har vundet flere priser, og hendes illustrationer i Humlemarken 8B  er små, lækre kunstværker.

Hvor kreativiteten blomstrer i illustrationerne, synes denne til gengæld at mangle lidt i forhold til bogens tekst. Energi og sjæl er lagt i tegningerne, mens Peters replikker flere gange kommer til at virke en smule flade i forhold til den energi billederne udstråler.

Humlemarken 8B er bestemt et kig værd, og bogen matcher sin målgruppe fint. På trods af den lidt flade tekst kan bogen sagtens læses flere gange, da man hele tiden finder nye fine billeddetaljer, der i sig selv fortæller små historier.

Flere af Anna Fiskes bøger er udkommet på dansk, bl.a. Her kommer jeg, som også er anmeldt her på siden: https://bogbotten.dk/?p=333

Forlaget LAMBERTH: http://lamberth.dk/product.asp?product=3100

Forfatterens hjemmeside: http://www.annafiske.com

Anmeldelsen er skrevet af Nynne Jakobsen

Nynne har, siden hun var en lille pige, altid været en læsehest. Så meget, at hun flyttede fra Nordsjælland til Aarhus for at tage en bachelor i litteraturhistorie. Nu er hun imidlertid vendt hjem til det sjællandske, hvor hun læser på kandidatuddannelsen ’Moderne kultur og kulturformidling’ på Københavns Universitet. Nynne har arbejdet på forlag, og derudover har hun oversat forskellige bøger – primært bøger til børn og unge. Blandt Nynnes forskellige interesser indenfor litteratur og kunst har børne- og ungdomslitteraturen en helt særlig plads – både i hendes hjerte, men også i hendes evigt voksende bogreol. Især er hun vild med smukke billedbøger, eventyrlige fortællinger og graphic novels.