Hunden Ib. Flere rimeligt gode historier

‣ Forfatter: Peter Nordahl

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 154,95

‣ Målgruppe:2 - 5 år

‣ Sidetal: 112

‣ ISBN: 9788702407402

En lille billedbog om en hund med stor personlighed. Endnu en skøn Ib-bog til samlingen. Denne gang med hele fire (rimeligt gode) historier i samme bog.

Læs om Ib, som deler to lækre fiskefrikadeller, som han har købt hos fiskemanden, med en havmåge. Ib, som overrasker musen. Ib, som er sur, men heldigvis bliver gjort glad igen. Sidst men ikke mindst – Ib, som kommer helt op at flyve på en gynge.

Teksten i bogen er skrevet med en skrifttype og i en størrelse, hvor alle kan være med. Der er lidt, men godt! Som i de andre bøger er teksten kortfattet, enkel og ligetil. Der er få linjer pr. side, hvilket giver billederne masser af plads. Dette fungerer rigtig godt, da formålet med bøgerne om Ib er at samles om en god historie og blive underholdt. Derfor henvender bogen sig også rigtig godt til børnefamilien, som holder af oplæsning.

Et andet element i Ib bøgerne er, at de kan læses på flere niveauer. Mens de helt små bliver underholdt af Ib og hans fjollede ideer, kan det lidt større barn dykke ned i teksternes budskab. I denne bog optræder tematikker som venskab, at kunne dele, at gøre en ven glad igen og at drømme.

Forfatter Peter Nordahl har skrevet flere billedbøger blandt andet ”Anna” serien, som henvender sig til samme målgruppe som Ib bøgerne.

Også illustratoren er mødt før. Rasmus Bregnhøi har illustreret for flere store forfattere, blandt andet Kim Fupz Aakeson i værket ”Svendman”. Er man vild med bøger som disse, kan man gå på opdagelse i ”Bluey” bøgerne, Villads fra Valby eller måske endda Jakob Martin Strids bøger, hvis man er til rim og remser samtidig med, at der er nogle rigtig sjove illustrationer til. Dette kunne eksempelvis være i ”Min mormors gebis”.

Hunden Ib har også sin egen hjemmeside, hvor du kan høre musik, se Ib på YouTube eller læse hans bøger. Derudover findes de fleste Ib-bøger også på eReolen.

Det er en enkelt bog om en meget charmerende og sød hund, som møder store og små udfordringer i hverdagen. Fælles for bøgerne er, at Ib altid finder en løsning.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.