Hvor er Storm? 

‣ Forfatter: Jørn Jensen

‣ Illustrator: Andreas Erstling

‣ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 220,00

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 56

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788772112534

”Selma sidder med sin mobil. Hun læser om en dreng, der hedder Storm. Han forsvandt for tre dage siden. Lige siden har ingen set ham. Mens hun læser, kommer hendes storebror Elias. 

Hvor tror du, Storm er? Spørger Selma.” 

Nu er Elias og Selma ude for at lede efter Storm. Det bliver en farlig jagt på forbryderen, der har bortført Storm. Heldigvis går det godt, alle bliver reddet takket være de snarrådige børn.

Det kan være svært at skrive en krimi, hvis man kun har 56 sider og skal holde sig på et lixtal omkring 13. Det lykkes her. Handlingen er spændende, persontegningen er helt i orden, der er et plot, der er spændende og man får en hel del nuancer med.

Det er også en rutineret forfatter, Jørn Jensen, der står bag. Ifølge saxo.com er der 889 titler af Jørn Jensen. Det er for det meste let-læsningsbøger, og det er en særlig kunst at skrive indholdsrigt og interessant for en målgruppe, hvis læsefærdigheder ikke er store.

Det kan Jørn Jensen!

Dansklærerforenings serien Børneroman er små serier i forskellige genrer.  Serierne er tilrettelagt i tre niveauer i et læsevenligt sprog og layout og på de første niveauer også med farverige og understøttende illustrationer. De tre niveauer er på lix 13-15, lix 16-20 og lix 21-25. Lixtallet 13 angiver, at Hvor er Storm? er en læsetræningsbog, der egner sig til de børn, der er på vej mod en mere flydende læsning. 

Interview med forfatter Jørn Jensen

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.