Ida og Elvis

‣ Forfatter: Caroline Sjøgaard

‣ Illustrator: Tove Krebs Lange

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 229,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702274141

Alt omkring Ida er blevet gråt; lejligheden, skolen, Idas gummistøvler, mor. Selv fuglene flyver kun i firkanter. En dag stikker Idas hamster, Elvis, af fra alt det grå – og Ida følger efter. Allerede på vej ud ad gadedøren, begynder det grå at forandres; verden får mere liv. Ida finder Elvis og sammen begiver de sig ud til mormor, der stråler af varme og farver.

13-årige Caroline Sjøgaard vandt i foråret skrivekonkurrencen 500 ORD med denne fine, underfundige fortælling. Teksten er malerisk og sine steder ganske poetisk:

I skolen keder jeg mig med at kigge ud ad det grå vindue og på den grå himmel med de grå fugle, der flyver i firkanter.

Historien er på én gang ganske simpel – om at bevæge sig væk fra det farveløse og finde glæden igen – og dog med en underliggende melankoli, der giver plads til en masse tanker og overvejelser om, hvordan livet kan ændre sig. Hvad mon der egentlig er sket hjemme hos Ida, siden alting er blevet så gråt?

Bogen er smukt gennemillustreret af erfarne Tove Krebs Lange, der rammende indfanger tekstens farveskift i sine bløde, naturfyldte akvareller.

Dette er en sød og tankevækkende lille fortælling, der kan anvendes til oplæsning med børnehavebørn og indskolingsbørn, som selvlæsning for de yngste på mellemtrinnet – og som inspiration til forfatterspirer i alle aldre.

Ida og Elvis – Gyldendal

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.