Jægerens løfte

‣ Forfatter: Mads Lund

‣ Forlag: Forlaget Leitura

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 374,95

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 320

‣ ISBN: 9788794310567

Alanna de Cazimir får på sin 15-års fødselsdag en helt særlig gave og opgave af sin far. På det brune læder står der ”Wurdulac Mora” med gyldne bogstaver. Det er selveste Varujans hovedværk. Den består af alt hans research, optegnelser og kategorisering af de blodtørstige bæster, som lever i hovedstaden Nattrargaard. Alanna er beæret over gaven, og endnu mere beæret over, hvad denne gave betyder. Den betyder nemlig, at hun fremover skal være hendes fars højre hånd.

”Derude, Alanna – på landevejen, i kældre, krypter, skove og lader – er jægerne og søgerne på jagt efter blodsugerne, vores fjende. De kæmper og dør for, at vi kan leve i sikkerhed. Det er den kamp, som er grunden til, at vi stadig er her. Den kamp må vi aldrig tabe. Derfor er din hjælp nødvendig.”

Wurdulac Mora er de blodtørstige dyr, som kravler frem fra det dybeste sted i natten for at jage mennesker. De tåler ikke dagslys og har ingen sjæl. Bliver man bidt af dem, vil man blive inficeres af en ondskabsfuld sygdom, hvor en sund og rask krop forvandles til et bæst. Alanna er klar, og hun kan ikke vente med at komme i gang. Hun skal være en del af kirkens elitehold, hvor jægere og søgere bekæmper de blodtørstige bæster. Hun går ind i opgaven med gåpåmod, men det viser sig at være en meget farlig opgave, Alanna er blevet sat til at klare. Hun kommer helt tæt på de blodtørstige væsner, der slog Alannas mor ihjel, da hun var helt lille. Dette er dog med til at drive hende, og give hende nærmest overmenneskelige kræfter til opgaven.

Udover at være en spændingsfyldt fantasy fortælling, så sætter bogen også fokus på emnet identitetsdannelse. For Alanna skal finde sig selv efter at have stået i skyggen af sin far gennem 15 år. Hun skal lære at mærke sig selv, træffe egne valg og stadig bekæmpe mørke kræfter.

Bogen anbefales til unge fantasy elskere fra 12+.  Den kræver dog en habil læser, for som det ofte er med fantasy, er bøgerne fyldt med ord, vi ikke kender fra den danske ordbog. Derudover er der ingen illustrationer i bøgerne, til at understøtte det læste. Men er du en god læser, der godt kan lide en spændende fantasy bog, så er dette et rigtig godt bud!

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.