Jagten – eftersøgt

‣ Forfatter: Anne-Marie Donslund

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 330,00

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 139

‣ Sværhedsgrad: Lix 19

‣ ISBN: 9788723536679

Johannes far har kidnappet hendes lillebror. Faderen er meget voldelig, og Johannes mor, lillebror og hun selv er flygtet fra faderen, men nu har han altså fået fat i lillebroren, og politiet kan ikke finde ham. Johannes mor er i mellemtiden blevet indlagt på sygehus med leukæmi, og Johanne bor midlertidigt hos sin mormor, som hun aldrig har kendt. Hun føler ikke, der bliver gjort nok for at finde lillebroren, så hun ender med selv at tage affære.

Det bliver en tur tilbage til den by, de egentlig er flygtet fra, hvor Johanne bliver konfronteret med både tidligere veninder og en tidligere forelskelse, som måske blusser op igen. Men tingene udvikler sig for alvor i en farlig retning, da Johanne kommer på sporet af faderens hemmelige tilholdssted.

Jagten – eftersøgt er 4. bind i serien. Jeg har ikke læst de første tre bind i serien, og da der på bagsiden af bogen stod, at bøgerne i serien kunne læses selvstændigt, lod jeg være. Bogen kan også helt sikkert læses for sig, men man får absolut følelsen af at være gået glip af nogle spændingsmomenter i de foregående bøger, og det giver blod
på tanden til at få læst de andre bøger i serien.

Jagten – eftersøgt er en actionfyldt historie, og samtidig en meget barsk fortælling, om at vokse op i et voldeligt hjem og med en dertil hørende rodløs tilværelse. Man får som læser absolut fornemmelsen af at Johannes barndom ikke har været en dans på roser, men hun er vokset op og blevet en ukuelig, hårdfør, ung kvinde, der ikke skyr nogle midler for at redde dem hun har kær.

Bogen er letlæst, med et lixtal på 19 og læsebearbejdet, og sat med stor skrift, så den er nem at komme igennem. Bogen henvender sig både til tweens og til læsesvage unge, og på forlagets Alineas hjemmeside kan man downloade læseforståelsesopgaver til bogen, hvis den skal bruges i undervisningssammenhæng.

Som voksen læser får historien også et ekstra lag af hudløshed, fordi Johannes situation (til en vis grad i hvert fald) desværre nok ikke er enestående. Læseren får et indblik i de mange konsekvenser, en voldelig opvækst kan have på et barns udvikling. Og selvom historien ender håbefuldt på enkelte punkter, vil Johannes opvækst nok altid være med til at præge hende.

Jagten – eftersøgt, Alinea

Forfatter Anne-Marie Donslund

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.