Kærlighed på isen

‣ Forfatter: Celine FraipontPierre Bailly

‣ Illustrator: Celine Fraipont, Pierre Bailly

‣ Forlag: Forlæns

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 30

‣ ISBN: 139788791611629

Lille Kvast går hjemmefra med sin madpakke og ud i verden. Her møder han et kæmpestort isbjerg med gode iskugler, som han spiser af. Lille Kvast kommer også ind i en verden af is, hvor den sødeste skøjteprinsesse skøjter rundt og smelter hjerter hos såvel den unge prins som hos Lille Kvast. Så er der grund til at kurtisere den smukke prinsesse, og det kommer der en fin konflikt ud af. Lille Kvast gør sit bedste, men han reddes fra den jaloux prins, da babuska’erne gemmer ham i deres indre.

“Lille Kvast – kærlighed på isen” er en episk fortælling med kronologi og indledning, midte og afslutning. Helt som i ”rigtige bøger”. Historien er fortalt i klassiske tegneserieruder, der giver læseren mulighed for selv at digte med, men som også leder læseren gennem et plot. Det er en fremragende måde at fortælle historier på til de små, der endnu ikke har lært at afkode bogstaverne. Her kan de læse tekster gennem billederne.

Celine Fraipont
Pierre Bailly
Forlæns

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.