Klar parat pubertet – for tweenpiger i puberteten

‣ Forfatter: Julie Schlüter Valentin

‣ Illustrator: Charlotte W. Brixen

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:Piger 8+

‣ Sidetal: 97

‣ ISBN: 9788711385142

Som larve i sin puppe er du ved at forandre form, så du til sidst kan flyve ud i verden på egen hånd med flotte, farvestrålende vinger. Du er med andre ord i fuld gang med at sige farvel til den pigekrop, du kender, og goddag til en mere voksen og kvindelig udgave af dig selv.

Klar parat pubertet er en bog som på alle måder henvender sig til piger der er lige på grænsen til teenage-årerne. Bogen er delt i to dele:
1. del handler om Kroppen i forandring. Her kan læseren blive klog på bla. hormoner, pubertetstegn og alle de fysiske forandringer en krop gennemgår i forvandlingen fra pige til kvinde.
2. del handler om følelser (både de rare og de svære). Her bliver læseren præsenteret for venindeproblemer, om voksne der kan lytte og (selvfølgelig) også om søde, mærkelige drenge. Bogen kommer ”hele vejen rundt” og der er mange interviews med piger i tween-alderen.

Der er forholdsvis meget tekst på siderne, men med Charlotte W. Brixens meget pige-agtige illustrationer i pastelfarver gør de siderne indbydende at læse. Illustrationerne fungerer i en blanding af at understøtte teksten og blot være til indbydende pynt.
Min ”med-anmelder” på knap 12 år måtte have bogen med i seng for at læse videre. Det indikerer, at denne bog virkelig har ramt i hvertfald nogen i sin målgruppe. Forældre til aldersgruppen kan også med stor fordel læse med og blive klogere på deres datters udvikling.

www.carlsen.dk

www.lindhardtogringhof.dk

Anmeldelsen er skrevet af Sanne Katrine Haugaard

Uddannet fra Zahles Seminarium i 1995. Har været ansat på Skovshoved Skole siden 1995. Blev i 2002 uddannet som skolebibliotekar og har fungeret som sådan siden.