Lær at lave videoer med familien Münster

‣ Forfatter: Naja Münster

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:10 +

‣ Sidetal: 125

‣ ISBN: 9788727015514

I denne bog guides læseren igennem alle de udfordringer, der kan være forbundet med at lave videoer, både til eget brug og til at lægge op på eksempelvis Youtube. Det er både helt praktiske detaljer omkring selve videoredigeringen og hvilket udstyr, det kan være smart at investere i, men også de mere overordnede overvejelser om for eksempel det (muligvis) at blive et kendt ansigt, og hvordan man håndterer det, hvis nogen lægger negative kommentarer til ens videoer.

Efter hvert kapitel er der plads til at man selv kan notere sine egne ideer. Bogen er krydret med masser af  billeder fra familiens egne videoer og indslag med ”Fem spørgsmål til (et af medlemmerne i familien Münster)”.

”Til at starte med vil det ikke være hele Danmark, der genkender dig. Måske er det naboen, nogen fra din skole eller andre fra din by. Du skal indstille dig på, at folk har en mening om dine videoer, og en mening om dig som person. Dette kan både være positivt og negativt. Du skal derfor være klar til at møde nogen, som måske ikke synes, at dine videoer er gode, eller ikke er enig i dine meninger.”

Det hele præsenteres af familien Münster i vanlig frisk og veloplagt stil. Jeg må indrømme jeg var en lille smule skeptisk, da jeg så bogen, men efter at have læst den er al min skepsis gjort til skamme. Det er en virkelig fin bog med masser af helt konkrete, brugbare tips og tricks, og jeg er helt sikker på at mange børn vil læse den, også på grund af Münster-navnet.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.