Lili er vild med gaver

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 69,95

‣ Målgruppe:2-4 år

‣ Sidetal: 32

Det er ren fornøjelse og hverdagsmagi at læse Melchiors og Aakesons fine Lilibog. De er en imponerende duo, hvor Aakeson skriver en umiddelbar og enkel historie med bare én sætning per side, hvorefter Melchior overtager, udfordrer og sætter krøller på handlingen med sine charmerende illustrationer.

Den lille bestemte krudtugle Lili elsker at få gaver og som der står i bogen “Lili er lidt vild med små gaver og meget vild med store gaver”. Så er det heldigt, at hun har fået en flot stor gave og hun går i gang med en hel oppakningsprocedure, der starter med sløjfen, går videre til papiret og til sidst når ind til selve papkassen alt imens hun fantaserer og fabulerer om alt det man kan bruge alle de ting til, lige fra hundehus til skibsrejser.

Siri Melchior forstår at udtrykke Lilis følelser med enkle, men effektive virkemidler. Der er krudt på farverne, mens Lilis ansigt og hendes hund er holdt i sorte grove streger og dermed endnu mere effektivt videreformidler deres følelser og intentioner.

Der vil sikkert være anledning til at snakke sammen om det sjove ved gaver og om det er en god idé at forsøge at pakke hunde ind i gavepapir. Den voksne læser vil nok grine lidt i skægget over det genkendelige i børns evner til at lade sig fascinere og lege med gavepapir og papkasser i en sådan grad, at gaven næsten er lige meget.

http://www.forfatterweb.dk/oversigt/zfupz00/print_zfupz00

http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/en/165203.aspx?id=165203

http://tegnefilm.com/about-us/siri-melchior/

Anmeldelsen er skrevet af Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.