Lili går tur

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 69,95

‣ Målgruppe:2-4 år

‣ Sidetal: 32

Det er imponerende hvor meget man kan udtrykke med kun en enkelt sætning per side og med Siri Melchior som illustrator er det simpelthen magisk.

I denne fortælling har Lili sat sig for, at hun vil gå tur med Vovse, men det synes hendes mor ikke er en god idé og derfor siger mor det man, med et barn som Lili i hvert fald, skal vare sig for at sige: at Lili er for lille. Det gør Lili endnu mere opsat på at bevise, at det er hun i hvert fald ikke og så er historien i gang, hvor Lili skal gennem forhindringer såsom at få halsbånd og snor på hunden og overtale den til en tur i regnvejr. Det kan lade sig gøre og snart er det ikke Lili der går tur med hunden, sådan som teksten ellers påstår, men Vovse der går tur med Lili.

Historien foregår i et univers der er funderet i barnets præmisser: Således ønsker Lili som de fleste børn i den alder at kunne selv – også selvom hun måske ikke er helt så klar som hun har overbevist sig selv om.

Melchior leger med Aakesons tekst, så det danser hen over siderne. Der er brugt godt med stærke farver i lys blå, knaldrød og panggul, mens Lilis ansigtsudtryk og Vovse er holdt i lidt grove sorte streger, men Siri formår at formidle stærke følelser med enkle virkemidler, så man er fuldstændig solgt til den charmerende og viljefaste Lili.

http://www.forfatterweb.dk/oversigt/zfupz00/print_zfupz00

http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/en/165203.aspx?id=165203

http://tegnefilm.com/about-us/siri-melchior/

Anmeldelsen er skrevet af Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.