Lili kender alle farver

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 69,95

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702157659

Endnu en bog om Lili og hendes trofaste hundeven. Denne regnvejrsdag tager finurlige Lili os med på en rejse gennem husets malerbøtter. Med sin påhitsomhed og smittende livsglæde, viser Aakeson og Melchiors lille vidunderbarn læseren, hvordan alle farverne tager sig ud, når de bruges – fx til at farve Vovses hale gul og ører blå, hvilket den ikke er udelt begejstret for.

Med en enkelt eller to små sætninger pr. opslag, fortæller Aakeson en simpel historie om farver – og så folder Melchior ellers fortællingen ud med sine farverige og sprudlende illustrationer! Personudtrykket er let naivt og stregen lidt grov, mens farver og fine detaljer fuldender blikfanget.

Lili-serien er i familie med andre små billedbogserier henvendt til de 1-4årige – som fx ’Kaj’-bøgerne og ’Jeppe’-serien, men især Andreas Bræstrup Kirstein og Rasmus Bregnhøis ’Poul og far’-bøger kan sammenlignes; her er det nemlig også humoren, der er i højsædet.

Udover en humoristisk historie, der uden tvivl vil være til stor glæde hos de yngste læsere, indeholder Lili kender alle farver også en rigtig fin farvegennemgang – illustrationerne viser både de enkelte farver og hvad der sker, når de blandes. Alt i alt en meget vellykket billedbog til de mindre børn og deres voksne.

http://www.gyldendal.dk/

http://www.gyldendal.dk/kim-fupz-aakeson

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.