Lilla og Løve

‣ Forfatter: StineStregen (Stine Spedsbjerg)

‣ Illustrator: StineStregen (Stine Spedsbjerg)

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Pris: 69.95

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702227130

Lilla får en kat i fødselsdagsgave – hendes helt egen kat, som hun kan give lige det navn, hun har lyst til! Altså bortset fra, at katten fortæller hende, at den hedder Løve. Løve har absolut ingen intentioner om at skifte navn, bare fordi Lilla synes, hun skal bestemme – og den skal nok sørge for, at hun finder ud af det.

Stine Spedsbjerg har skabt Løve i sin egen kats billede, og formår på ganske fin og simpel vis at indkapsle klassisk katteadfærd i den pelsede figur; Løve er elskelig, men helt sin egen.

Illustrationerne er stregtegninger med klare farver, der får både Lilla, Løve og fortællingens bifigurer til at fremstå meget udtryksfulde.
Teksten optræder hovedsageligt i tegneseriestil som talebobler.

Denne lille historie er en enkel og sød bog til de yngste, som handler om, hvad man selv kan bestemme og hvad man ikke kan – selvom man gerne ville. Her i meget konkret og håndgribelig form: jeg bestemmer ikke over en andens navn. Den kan fint anvendes til både vuggestuebørn og de yngste børnehavebørn, mens den voksne læser nok også vil nyde både billeder og humor.

Lilla og Løve

StineStregen

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.