Lille Frøken Pingelpot

‣ Forfatter: Marianne Iben Hansen

‣ Illustrator: Charlotte Pardi

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:5+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702226010

Um chilligum
oggenokkenikkenum
della hyt pyt pingelpot
ding dappe duh

Så er Marianne Hansen tilbage med en skøn billedfortælling om den ikke helt almindelige kylling Lille Frøken Pingelpot. Denne gang i selskab med illustratoren Charlotte Pardi, der på allerbedste måde har tegnet og farvelagt livet i hønsehuset med en dejlig rå streg og farverne gul og rød som de dominerende. De udtryksfulde illustrationer skaber deres helt eget liv i hønsehuset: Se bare Frøken Pingelpots ikke helt tilfredse hanefar.

For barnet er der nok at kigge på, mens den voksne oplæser forsøger at leve op til Marianne Iben Hansens rytmiske og musikalske rimfortælling. Her er både sjove ord og en på overfladen sjov og morsom historie om den lille kylling, der ikke kykkelikyer, som hun burde, men um chilligumer i stedet. Det er ikke så godt, men heldigvis møder hun en ligesindet, rappende hanekylling.

Hvor er det godt for danske børn, at de har sådan en rim- og ordsmed som Marianne Iben Hansen. Lille Frøken Pingelpot aktiverer både oplæser og lytter, og der er også masser af udfordringer at gribe fat i for tale- og sprogpædagoger i både daginstitutioner og indskoling.

Den lille kylling er en fuldgyldig konkurrent til ællingen Axel i Axel elsker biler og fåret Nanna i Nanna nokkefår får nok, der begge er illustreret af Hanne Bartholin. Hvorvidt Lille Frøken Pingelpot egner sig som godnatlæsning må komme an på en prøve. Jeg er bange for, at enhver træthed vil forsvinde under oplæsningen.

Marianne Iben Hansen
Charlotte Pardi
Info om bogen på Gyldendals hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.