Lille-stor

‣ Forfatter: Malene Fenger-Grøndahl

‣ Illustrator: Maj Olika

‣ Forlag: Turbine

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 289,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788740601053

Når mine snørebånd driller, føler jeg mig lille. Når jeg spiser spaghetti uden at spilde, føler jeg mig stor.

”Lille-stor” er en billedbog om følelser. Om det både at kunne føle sig lille og stor på én gang, noget der godt kan optage børn i en periode.

Det er en meget sød lille bog, der kan lægge op til diskussion af mange ting, fx hvorfor man føler sig lille, når man skal stikkes hos lægen, eller hvorfor man føler sig stor, når man kan spise spaghetti uden at spilde.

Bogen er fint illustreret af Maj Olika i, hvad jeg vil kalde 70’er stil rent farve- og udtryksmæssigt. Ansigtsudtryk er især godt gengivet, for eksempel det modeløse ansigtsudtryk hos den lille dreng der ikke kan binde sine snørebånd, eller den lille underlæbe der stikker ud hos barnet der skal stikkes hos lægen.

Forfatteren Malene Fenger-Grøndahl er uddannet journalist og har skrevet en del voksen- og børnebøger. Forfatter og illustrator har tidligere arbejdet sammen på billedbogen ”Vandpyt og Stille”.

http://www.turbineforlaget.dk

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.