Lyt til løven – yogaremser for børn

‣ Forfatter: Emmamaria VincentzLotte Salling

‣ Illustrator: Lea Letén

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 44

‣ ISBN: 9788711442852

“Lyt til løven” er en skønsom blanding af aktivitetsbog, fagbog, remsebog og billedbog.  Bogen giver en kort kort læsevejledning og introduktion til børneyoga, og herefter følger 40 yogaøvelser med illustrationer, fyldige instruktioner, tips – og remser. Afslutningsvis kommer endnu en række råd og ideer, samt henvisninger til yderligere information om yoga med børn.

Letén har gennemillustreret bogen med sin let genkendelige stil – glade, farverige akvareller, der ikke blot viser børn i yogapositurer, men også gengiver de forskellige stillingers navne; fx ser vi på illustrationen til ‘Løven’ et barn i stillingen og bag ham rejser skyggen sig som netop en brølende løve.

Det fungerer overraskende godt på langt størstedelen af illustrationerne og giver i den grad næring til fantasien og det legende sind.

Sallings remser er – som altid – fulde af rim og rytme, som ubesværet ruller af tungen:

Lille frække løveunge
gør sig vild og rækker tunge.
For den leger, den er stor
og kan brøle som sin mor.

Den øvrige tekst beskriver detaljeret, hvordan de forskellige øvelser laves – og kommer med tips til både øvelserne i sig selv, og hvordan disse kan anvendes som afsæt for rollelege og snakke om ord, begreber og følelser.

Denne udgivelse tager fat i en tendens i tiden – et fokus på at skrue lidt ned for tempoet og være ‘mindful’. Samtidig inkorporerer den elegant indlæring, der kommer hele vejen rundt om de pædagogiske læreplaner. Med den i hånden, har man er godt redskab til at skabe en rutine med åndehuller i en presset hverdag – og hvis det alligevel er for stor en mundfuld, fungerer den også fremragende som oplæsnings(remse)-, lege- og billedbog.

http://www.carlsen.dk/l

www.yogaremser.dk

www.lottesalling.dk

www.lilleyogahus.dk

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.