Mælkemules nye ven

‣ Forfatter: Marie Louise Rudolfsson

‣ Illustrator: Margareta Nordqvist

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:5+

‣ Sidetal: 36

‣ ISBN: 9788771612813

“Åh mor, se lige det der hingsteføl med den hvide mule! Nej, hvor er han sød,” råbte en pige med langt lyst hår. Jeg syntes også, pigen så sød ud. Hun kløede mig bag ørerne, og jeg snusede til hendes lille kind. Hun klappede også min bedste ven, Vips. Men det var mig, hun syntes bedst om. Det kunne jeg mærke.

Billedbogen ”Mælkemules nye ven” er andet (selvstændige) bind i serien om gotlandsponyen Mælkemule. I første bind, ”Mælkemule – den lille Gotlandspony”, lærte vi føllet Mælkemule at kende. Her i andet bind får Mælkemule sig en ny ven, pigen Pia, som er på sommerferie hos sin bedstefar. Pia og Mælkemule bliver bedste venner, men da sommeren er slut, tager Pia hjem til sine forældre igen – selvom hun ville ønske, at Mælkemule kunne blive hendes helt egen pony.

Vinteren går, og da det bliver forår, indfanges Mælkemule og hans ven Vips af Pias bedstefar, og de sendes med skib sammen med flere andre heste. Det er en spændende og dramatisk tur for de to ungheste, der også synes, det er lidt farligt og ukendt. Da hestene kommer af skibet, forsøger de at stikke af, og de ender i en skov, hvor de møder en skovmus, der ved, hvor Pia bor, og kan vise dem vej. Det viser sig, at Mælkemule er blevet sendt som gave til Pia og Vips til hendes ven Mattias, og alt ender lykkeligt for både Mælkemule og Pia.

“Mælkemules nye ven” er en bog for alle hesteglade børn fra cirka fem år. Det er en meget sød, lille historie, men jeg var ikke helt overbevist. Både fordi handlingen springer for hurtigt fremad, og fordi sproget – med Mælkemules fortællerstemme – bliver lidt kluntet og unaturligt. Når det er sagt, er jeg dog ikke i tvivl om, at bogen nok skal finde læsere, især på grund af det glade, let romantiske forsidebillede af Mælkemule og Pia.

”Mælkemules nye ven” er illustreret af Margareta Nordqvist, der også har illustreret de populære Sigge-bøger, der også er hestebøger. Illustrationerne er fine og farverige og har en stor nuttethedsfaktor samt en blød, rund streg, der er med til at skabe bogens hyggelige stemning. 

Marie Louise Rudolfsson
Margareta Nordqvist
Lamberth

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.