Melodi og kuglerne

‣ Forfatter: Mari BacquinRobert Zola Christensen

‣ Illustrator: Lilian Brøgger

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 229,95

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 48

‣ ISBN: 9788702161410

”Mor, kan kugler få flere kugler på samme måde,
som heste kan blive til heste, når de får børn?”

Alle børnene i skolen leger med kugler, bare ikke Melodi. For Melodis far synes det er noget pjat og en fjollet modedille, der hurtigt vil være overstået. Men det er det eneste i hele verden Melodi ønsker sig, og en dag finder hun tilfældigvis den flotteste, farvestrålende kugle i en hæk.

Hvor heldig kan man være? Mon der er et barn, der savner den? Den magiske vidunder- eller vinderkugle. Med “Melodi og kuglerne” er det lykkedes trioen Mari Bacquin, Robert Zola Christensen og Lilian Brøgger at skabe en sød, poetisk fortælling om drømme og kugler og uventede venskaber til børnene i indskolingen.

Det er drengen, Balders magiske kugle Melodi har fundet, og den har den evne, at den formerer sig uafbrudt. Så meget at Melodi snart kan siges at være på vej til at blive kugleskør. Derfor er det godt, at hun får lillebroren til at levere den tilbage, men…

På fortællingens overflade handler historien om at samle kugler, men det langt væsentligere tema er Melodis behov for at føle sig accepteret af kammeraterne og ønske om at være en del af fællesskabet.

Den lille fortælling er i suveræn stil illustreret af Lilian Brøgger, og det er i høj grad gennem hendes velfungerende illustrationer, at den lille hverdags fortælling får et skær af magisk realisme.

Den lille fortælling anbefales til oplæsning, og til arbejdet med fortællingen i indskolingen, og måske især hvad illustrationerne gør ved fortællingen. 

“Melodi og kuglerne” er svenske Mari Bacquin og Robert Zola Christensens debut som børnebogsforfattere, og det er de sluppet rigtig godt fra. Historien er i bund og grund bare god.

http://www.gyldendal.dk/

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø (1950-2022) Søren var oprindeligt uddannet lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han interesserede sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og var forfatter til både bøger og artikler om denne. Han var tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Var særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling og havde en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.