Mika og en dæmon & Mika og en gul lotus

‣ Forfatter: Kit A. Rasmussen

‣ Illustrator: Anne Hoberg

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 200 kr.

‣ Målgruppe:fra 6 år

‣ Sidetal: 19 sider

‣ Sværhedsgrad: Lix 4

‣ ISBN: 9788723569264

”Mika og en dæmon” og ”Mika og en gul lotus” er henholdsvis anden og tredje del af serien om pigen Mika, der leder efter sine magiske evner. I seriens første bog ”Mika får magi” ender Mika med at finde ud af, hvad hendes magiske evner er, nemlig at hun kan lave magisk is. I anden bog er Mikas ven, den lille blå ræv Kana, blevet fanget af en farlig dæmon, og det er op til Mika at redde Kana med sin magiske is. I tredje bog vil Mika og Kana hjælpe drengene Kai, som er meget syg, og som kun kan helbredes af den særlige gule lotusblomst, som er meget svær at finde. Her får Mika igen brug for sin magiske is, da det bliver en farlig mission ud på en sø med meget tynd is på overfladen.

Bøgerne er gennemillustreret i stærke farver af Anne Hoberg, som har en mangalignende streg. Det passer rigtig godt til det fantasyunivers vi befinder os i.

Bøgerne er en del af Alineas serie ”Læs lydret 3” og placerer sig dermed i forhold til sværhedsgrad i midten af de bøger, der hører til serien ”Læs lydret”.

Bøgerne om Mika har lix 4 og indeholder udelukkende kortere, lydrette ord. Og måske netop derfor er det en ekstra flot bedrift rent faktisk at få lavet en god historie som denne med et lille plot og noget action, som vil drive læsningen videre hos den unge læser.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.