Min første bog om bondegården

‣ Forfatter: Felicity Brooks

‣ Illustrator: Rosalinde Bonnet

‣ Oversætter: Gitte Ladefoged

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 20

‣ ISBN: 9788711324011

”Min første bog om bondegården” er en rigtig god begynderbog til alle små størrelser, der er vilde med bondegårdsdyr og –maskiner (og det gælder vel næsten de fleste!).

Det er en pegebog med sider i kraftigt pap, der indeholder ord og begreber fra bondegården, lige fra de forskellige dyr (og deres dyrelyde, hvilket jeg synes er en rigtig fin detalje), til maskiner, afgrøder og ting inde i bondemandens hus.

Bogen har over 250 ord med, og masser af rigtig fine, let genkendelige billeder i klare farver og med en enkel, nuttet stil.

Der findes selvfølgelig en mængde af denne slags bøger, men denne udmærker sig ved de mange detaljer, for eksempel med ting inde i huset (en tekande, en guldfisk, en seng) og alle bondegårdslydene, både dyrenes, men også maskinernes. 

Jeg synes det er en god, enkel bog der giver et rigtig godt udgangspunkt for mange gode snakke med det lille barn, og med friske, klare farver, der helt klart vil appellere til små børn.

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.