Min store findebog med dyr

‣ Forfatter: Kirsteen Robson

‣ Illustrator: Gareth Lucas, Katherine Lucas

‣ Oversætter: Gitte Ladefoged

‣ Forlag: Forlaget Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 129,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 34

‣ ISBN: 9788711325551

En rigtig myldrebog!

Allerede på forsiden stiller dyrene opgaver i små talebobler midt i vrimlen: ”Kan du finde en leopard?”, ”Kan du finde 4 sovende tigre?”

Opgaverne svinger i sværhedsgrad og giver således udfordringer til både små og store; helt så vanskeligt som at finde Holger bliver det aldrig, men det er heller ikke alt for let. Samtidig præsenteres ord og udtryk, der ikke nødvendigvis er i barnets ordforråd i forvejen – eksempelvis møder vi dunede kyllinger, en mus i fare, tukaner og et halsbånd med nitter.

Illustrationerne består af hundredvis af dyr, planter og småting udført i en farverig computergrafik; hvert enkelt dyr har sit eget udtryk og der sker noget overalt – der er mange, mange små historier at få øje på.

I al sin enkelhed – og myldrende kompleksitet – er dette er en fremragende findebog/myldrebog til både børnehavebørn og de yngste skolebørn.

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.