Mission 1 – Undercover på nettet

‣ Forfatter: Henrik Nilaus

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: P-bog: 129,95/ e-bog: 81,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 208

‣ ISBN: 9788702130430

Mission 1 – Undercover på nettet er første bind i serien om de tre venner Sander, Asger og Paprika.  Sammen beslutter de tre en dag at oprette detektivbureauet APS Security, og Asger, som er gruppens computer-haj, får lynhurtigt bikset en hjemmeside sammen. Før de får set sig om, har deres første kunde kontaktet dem: Det er Peder Hansen fra Sønderjylland, hvis får på mystisk vis bliver slået ihjel. De hovedmistænkte er naboens tre glubske rottweilere, men der mangler beviser, og det er her, de tre venner kommer ind i billedet. Tilfældigvis bor Sanders mors onkel Jørgen i Sønderjylland tæt på Peder Hansen og under påskud af at ville besøge ham, får vennerne lov til at tage af sted. Hvad de troede ville være en nem sag og lettjente penge, viser sig imidlertid at være en anelse mere kompliceret: Det er nemlig ikke hundene, der slår fårene ihjel, men hvem er det så?

Hele opklaringsarbejdet involverer en del natteroderi, lange cykelture og uenigheder vennerne imellem. Det er ikke altid nemt at være tre, og slet ikke når Sander, som den eneste, synes, at hele detektivprojektet er en virkelig dårlig ide. Derudover har både Sander og Asger et godt øje til Paprika, der måske i øvrigt skal flytte til Århus – langt væk fra dem begge.

Som sådan er Undercover på nettet udmærket underholdning. Der bliver lagt nogle spændende tråde ud undervejs, der peger i forskellige retninger i forhold til mulige gerningsmænd og andre skummelheder i det mørke Jylland. Men når vi kommer til den egentlige afsløring af, hvem der står bag, bliver det desværre en smule kedeligt.

Sprogligt er der ikke noget at komme efter – Nilaus rammer et fint niveau, der gør bogen særdeles velegnet til selvlæsning for målgruppen. Det fungerer også udmærket med Sander som bogens jeg-fortæller, og dialogen og tonen vennerne imellem er levende og troværdig.

Mission 1 – Undercover på nettet er velegnet til selvlæsning.  Et langt stykke hen ad vejen er underholdningen også  i hus, men den mangler lige det sidste. 

Forlag: http://gyldendal.dk/boeger-til-boern-unge/boerneboeger/9788702130430/mission-1-undercover-paa-nettet

 

Forfatter: http://www.henriknilaus.dk

Anmeldelsen er skrevet af Nynne Jakobsen

Nynne har, siden hun var en lille pige, altid været en læsehest. Så meget, at hun flyttede fra Nordsjælland til Aarhus for at tage en bachelor i litteraturhistorie. Nu er hun imidlertid vendt hjem til det sjællandske, hvor hun læser på kandidatuddannelsen ’Moderne kultur og kulturformidling’ på Københavns Universitet. Nynne har arbejdet på forlag, og derudover har hun oversat forskellige bøger – primært bøger til børn og unge. Blandt Nynnes forskellige interesser indenfor litteratur og kunst har børne- og ungdomslitteraturen en helt særlig plads – både i hendes hjerte, men også i hendes evigt voksende bogreol. Især er hun vild med smukke billedbøger, eventyrlige fortællinger og graphic novels.