Mogens og Mahdi

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Sidetal: 103

‣ ISBN: 9788711452936

Mogens og Mahdi er venner. De bor i samme går og hænger ud sammen, driller hinanden, går til Halloween, slår en masse nazister ihjel på computeren og er generelt en smule lade og irriterende over for voksne, autoriteter, bademestre og Mogens’ mor.

Mogens og Mahdi er en tegneserie/graphic novel, der består af 10 små pointebærende historier. Og den er samtidig et vidunderligt samarbejde mellem to af Danmarks største navne indenfor børnelitteraturen, der hver især får det bedste frem i hinanden med deres rodede og skæve streger og ord.

Det er simpelthen fantastisk morsomt både for børn og for voksne. Det er uhyre velfungerende og bør blive en klassiker.

Mogens og Mahdi modtog i 2016 Ministeriet for børn, undervisning og ligestillings Skriverpris

Ualmindelig sjov og velfungerende samling af graphic novel-noveller, der får det bedste frem i både Aakesons eminente sans for replikker og Bregnhøis præcise og rodede streg. Den kan både bruges i undervisning og som frilæsning og bør i det hele taget bare bruges.

Kim Fupz Aakeson

http://rasmusbregnhoi.dk/

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.