Monstre i mørket

‣ Forfatter: Áslaug JónsdóttirKalle GüettlerRakel Helmsdal

‣ Illustrator: Áslaug Jónsdottir, Kalle Güettler, Rakel Helmsdal

‣ Oversætter: Hugin Eide

‣ Forlag: Vild Maskine

‣ Udgivelsesår: 2010

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788792286161

Vennerne Store Monster og Lille Monster er en serie af billedbøger, hvor de to venners uhyggelige, men også sjove fortællinger bliver fortalt. Fælles for bøgerne i serien er, at de to venner altid får skræmt det uhyggelige væk. Nogle gange viser det sig endda, at det uhyggelige slet ikke var rigtig uhyggeligt. Store Monster og Lille Monster støtter hinanden, og giver tryghed i situationer, hvor de er bange.

Læs for eksempel historien ”Monstre i mørket”. Lille Monster er alene hjemme, og bedst som han hygger sig, hører han noget oppe på taget. Forestillinger om tyve, banditter, vilde dyr og monstre fylder i Lille Monsters hoved. Da Lille Monster er allermest bange, banker det på døren! Lille monster nærmer sig hoveddøren, og åbner forsigtigt. Dér står Store Monster, med det største smil. Lille Monster ånder lettet op. Det var jo bare Store Monster, han havde hørt på taget – tror han. Men ligesom i starten, stopper hyggen brat, da en skikkelse viser sig i vinduet. De to venner bliver skræmte, men så får de en god idé. De ved, hvad de skal gøre for at skræmme uhyret væk!

Alle bøgerne kan læses selvstændigt, og barnet kan derfor vælge netop den bog, som de finder allermest spændende. Bøgerne er tegnet i sjove farver, som altid passer til temaet i den enkelte bog. Ydermere er de to hovedmonstre tegnet med hver deres unikke kendetegn og finurligheder, som børn helt sikkert vil elske. Bøgernes høje format vækker opsigt, og giver illustratorerne nogle anderledes udfoldelsesmulighed, end vi ellers ser i de kvadratiske bøger.

Bøgerne handler om følelser, som alle børn på et tidspunkt vil opleve, som for eksempel jalousi, vrede og frygt. Bøgerne henvender sig til alle børn, som elsker en lidt uhyggelig historie. Særlig børn fra 10 år ville elske dem, da de højst sandsynlig ville kunne læse bøgerne selv, eller med lidt hjælp fra en voksen. Bøgerne kan anvendes til frilæsning, eller som godnatlæsning for de helt seje. Stor anbefaling herfra!

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.