Næsehorn spiser da ikke pandekager

‣ Forfatter: Anna Kemp

‣ Illustrator: Sara Ogilvie

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Målgruppe:3-7 år

‣ Sidetal: 40

I Næsehorn spiser da ikke pandekager møder vi Esther, hvis forældre aldrig hører efter, hvad hun siger. Heller ikke den dag, et stort lilla næsehorn står i køkkenet og spiser Esthers pandekager. Både Esther og næsehornet føler sig ensomme, og de bliver venner. Historien tager en drejning, da Esthers forældre opdager, at et næsehorn er forsvundet fra Zoo – i fællesskab hjælper de næsehornet med at komme hjem til sin familie, og endelig oplever Esther, at hun bliver hørt og forstået.

Bogens tekst er flydende, meget velegnet til oplæsning og indeholder adskillige sjove og pudsige formuleringer, som taler til både barn og voksen.

Illustrationerne er farvelagte stregtegninger med et let barnligt udtryk og en rå kant. De er både udtryksfulde og indtagende.

Desværre taber bogen på sin fortælling – det er som om, den indeholder begyndelsen af én historie og slutningen af en anden, hvilket efterlader læseren med en undren om, hvad bogen egentlig handlede om. Begyndelsen lægger op til en humoristisk, men tankevækkende fortælling om fraværende forældre, mens slutningen er en eventyrlig og let absurd vittighed i stil med Ole Lund Kirkegaard – begge dele kunne have været interessante, men i denne sammensætning bliver resultatet ærgerligt nok en ligegyldig fortælling, der ikke lægger op til hverken refleksion eller genlæsning.

Forlaget Carlsen: http://www.carlsen.dk/

Sara Ogilvie: http://www.saraogilvie.com/

http://authors.simonandschuster.com/Anna-Kemp

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.