Normalfesten

‣ Forfatter: Majken Fosgerau Salomonsen

‣ Illustrator: Anne Hoberg

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 199

‣ Målgruppe:Højtlæsning fra 6 år, Selvlæsning fra 9 år

‣ Sidetal: 150

‣ ISBN: 9788702298338

Forestil dig, at din far er loppedomptør og har et loppecirkus, og din mor er sørøver og sejler på de syv have (eller i hvert fald indenrigs for hun skal nå hjem til aftensmad). Forestil dig så, at du skal starte i en ny klasse med nye klassekammerater, der har normale forældre. Det skal Trine! og hun gruer for det…

Det hele bliver ikke nemmere, da hendes forældre beslutter sig for at blive normale og vil holde en normalfest for Trine. For hvordan holder man en normalfest, når man ikke har den fjerneste ide om, hvad normale mennesker gør.

Trine Loppelil Sørøverhjerte: Normalfesten er en fin hjertevarm fortælling, hvor man som den voksne oplæser også trækker på smilebåndet og kan nyde en hyggelig fortælling. Trine Loppelil Sørøverhjerte: Normalfesten er Majken Fosgera Salomonsens debut som børnebogsforfatter, og vi kan håbe, den bliver den første af en række.

En debut er det også for illustrator Anne Hoberg, der på fineste vis har illustreret bogen. Hendes streg passer godt til fortællingen og specielt bogens omslag indbyder til nærstudering og at gå på opdagelse i billedet. Personligt synes jeg godt, billederne måtte have haft en mere fremtrædende plads i værket. Værket som helhed kommer til sin fulde ret på de sider, hvor billed- og skriftsiden får lov at supplere hinanden med mere end blot et lille billede i øverste hjørne.

Trine Loppelil Sørøverhjerte: Normalfesten er en fin hjertevarm fortælling som henvender sig til højtlæsning til indskolingsbørn og som læsselvbog på mellemtrinnet, og evt. ned i 3. klasse.

Anmeldelsen er skrevet af Nina Færge Rabjerg

Nina er uddannet lærer (2014) og Cand. Pæd. i didaktik dansk med speciale i litterær vurdering af børnelitteratur (2020). Hun arbejder delvist som lærer og delvist som freelanceskribent, hvor hun udarbejder undervisningsmateriale til skønlitterære værker. Nina elsker bøger og specielt børne- og ungdomslitteratur - fra smukke billedbøger over skæve grafiske romaner til den gode fortælling.