Nu er det jul igen

‣ Forfatter: Susanna Hartmann

‣ Illustrator: Susanna Hartmann

‣ Forlag: Straarup & Co

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 210,00

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 21

‣ ISBN: 9788770180979

”I sneen går en mand. Det er Ove. Ove har ikke noget sted at bo. Han må sove ude i kulden. Kit går ud og kalder: ”Hej, Ove. Kom ind i varmen.” Det er o.k. med en gæst, siger mor. ”Kom ind, Ove. Hold jul med os.””

Det er juleaften, og Kit sidder og kigger ud i det kolde mørke uden for vinduet. Pludselig får hun øje på den hjemløse mand Ove, og med moderens accept bliver Ove inviteret indenfor for at holde jul med Kit og hendes mor. Det bliver en virkelig dejlig juleaften med lækker mad og gaver, og Ove sætter stor pris på at få lov at være en del af det hele.

Selve bogen er sat med store typer, en detalje der faktisk ofte efterspørges af de børnelånere jeg har på biblioteket, men som faktisk ikke er at finde i frygteligt mange letlæsningsbøger; så det er en ekstra bonus ved bogen.

Bogen er gennemillustreret i farver, og det er forfatteren selv, der har illustreret. Det er fine, hyggelige, realistiske motiver med varme farver. Der er mange små detaljer på billederne som fortæller lidt om traditionel dansk jul, for eksempel de flettede julehjerter som bordpynt og dekorationen på juletræet. Billederne bidrager helt bestemt til den hyggelige stemning der præger hele bogen.

Nu er det jul igen er en rigtig fin lille historie om julen. Den vil fint kunne bruges til begynderlæsning, og så er det bare sådan en dejlig detalje, at næstekærligheden fylder så meget i historien. For hvor er det en skøn tanke, ganske i tråd med julen, der er hjerternes fest, at Kit og hendes mor inviterer hjemløse Ove ind. Det giver bogen et ekstra twist.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.