Ønsket

‣ Forfatter: Mette Eike Neerlin

‣ Illustrator: Tine Modeweg-Hansen

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788763837552

En ønskesten er en fis i en hornlygte. Fup og fidus og spild af tid. Men det koster jo ikke noget at prøve.

Sådan tænker Milo, da han sidder på trappen sammen med Andersine og en ønskesten. Milo savner sin kanin, der er død. Kan man nogensinde blive glad igen, når man ikke længere har en kanin? Det kan Milo ikke forestille sig, men da han nu bruger ønskestenen, så tror han, at naboens lille baby er en genkomst-version af Moxy, kaninen. Milo fodrer derfor babyen med kanintørfoder, og det har absolut ikke nogen god effekt på baby. Så sker der mere herefter, og det viser sig – ikke overraskende – at man heldigvis kan blive glad igen, – også selv om man ikke har en kanin.

Illustrationerne af Tine Modeweg-Hansen er i smukke akvareller, der viser en parcelhus-kernefamilies styrke til at klare svære opgaver. Der er sommer og blomster og samtidig skygge over Milos grav i haven. Øjnene hos alle personerne fortæller alt om stemning og humør. Deter fremragende illustrationer, der følger en følsom tekst.

Det er en sød fortælling, der fortæller en svær historie. Savn og sorg skal alle kunne leve med, og en død kanin er i Milos verden det samme som verdens sammenbrud. Det må man kunne komme over. Heldigvis er der nogen, der hjælper ham. Der er Andersine, der er Milos forældre og der er naboens rødhårede datter Bitten.

Milo bliver glad: Milo går den modsatte vej. Væk fra Bitten. Nu er de jo gået i gang. Så kan legen vel lige så godt vare lidt længere.

http://rosinante-co.dk/

http://www.tinemodeweghansen.com

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.