Ohøj pirater

‣ Forfatter: Mauri Kunnas

‣ Illustrator: Mauri Kunnas, Tarje Kunnas

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 347, 50

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788778685476

Hvis man var strandet på en øde ø eller måske bare ønskede at spare portoen, når man skulle sende et brev til en eller anden kunne en flaskepost være en god måde at gøre det på. Man lagde sit brev i en tom tør flaske, satte proppen fast i og søsatte den.

Sådan er ”Ohøj pirater” en samling piratfortællinger, der har overskrifter som ”Flaskeposten”, Skatten i Dødningegrotten”, ”Robinson” og ”At gå planken ud”. Der er fremragende og meget detaljerede illustrationer, der viser piraternes liv og levned. Piraterne er alle mulige forskellige dyr, der færdes på sejlskibe med piratflag. Der er skattekort, beskøjter, skibstønder, våben og kahytter med hængekøjer. Der er masser af samtalestof, når der skal læses højt om piraterne, der er yderst humoristiske og meget lidt blodtørstige.

Bogens første og sidste opslag viser dels billeder af centrale pirat-ingredienser (kridtpibe, papegøje, skattekiste, kikkert, klap, krykke og kanon) og dels et fuldt udrustet sørøverskib med skatte, forsyninger og kaptajnens kahyt.

En herlig oplæsningsbog. Den er underholdende og underfundig i såvel tekst som billeder.

http://lamberth.dk

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.