Orion – Den sidste superhelt

‣ Forfatter: Benni Bødker

‣ Illustrator: Peter Snebjerg

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 38

‣ Sværhedsgrad: Lix 21

‣ ISBN: 9788702133295

Orion er verdens sidste superhelt. Og han har endda lagt sin metier på hylden for at være det han allerhelst vil være; nemlig en helt almindelig dreng og ikke en freak med superkræfter. Heldigt for Orion lykkedes det ham tilsyneladende for et år siden at slå den allersidste superskurk, den djævlelignende Demonaz, ihjel i en kamp på toppen af broen ind til byen Megapolis. Tilsyneladende.

For superskurke har det med at dukke op til overfladen igen, som genstridige korkpropper. Det gælder også Demonaz, der vil tage hele Megapolis som gidsel, for at få hævn over sin ærkefjende, Orion.

Orion må atter tage kampen op mod ondskaben selv, også selvom vores helt er ude af form og i tvivl om, hvorvidt hans omfattende arsenal af superheltegadgets stadig virker. Ikke mindst udfordringen med den manglende taknemmelighed fra Megapolis’ forkælede borgere.

En stålwire skydes af sted. Den borer sig ind i siden af bygningen og sidder fast.

Jeg griber fat og lader mig trække op. Det går langsomt, men så er jeg oppe ved den øverste etage. De to mænd hjælper mig ind ad det åbne vindue.

Jeg ser på min scanner.

’Vi har to minutter,’ siger jeg. 

Som man kan læse ud af citatet placerer ’Den sidste superhelt’ sig sikkert i superheltegenren. Stilen er knap og hårdkogt. Der er undergangsstemning, ondsindede sataner, en overflod af smarte superheltevåben. Der er utaknemmelige borgere og en martret helt, der kæmper med det eviggyldige superheltedilemma om gerne at ville udnytte sine helt specielle evner og samtidig forbander dem langt væk.

Peter Snebjergs illustrationer er som de skal være: dramatiske og i tegneserie-tråden. Og bogen fungerer – uden dog at gøre meget andet end netop at placere sig solidt i sin genre.

Kort, spændende og hårdkogt seriestarter om drengen Orion, der er verdens sidste superhelt og igen står over for den ondsindede superskurk Demonaz, hvis største ønske er at smadre byen Megapolis for at få den altafgørende hævn over Orion. Det er sikkert og genrebevidst og hylder tydeligt genrens tegneserieforfædre, hvilket også kan ses i Peter Snebjergs actionfyldte illustrationer.

http://www.dingo.gyldendal.dk/Serieoversigt

http://www.benniboedker.dk/

http://www.snejbjerg.com/#home

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.