Parat til start? Emma og Emil skal i skole

‣ Forfatter: Jana Frey

‣ Illustrator: Betina Gotzen-Beek

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 269,-

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 27

‣ Sværhedsgrad: 9788778688941

Emil og Emma har lært at svømme i sommerferien. Og de har lært at vikle spaghetti op på gaflen. De har også lært at skrive EMIL og EMMA. Og MOR og FAR og BEDSTEFAR. ”Vi kan jo mange af de vigtigste ting nu,” siger Emil tilfreds. 

Emma og Emil er tvillinger. De er seks år gamle og skal efter sommerferien starte i skole, noget de ikke helt ved om de skal glæde sig til, da de jo så skal sige farvel til børnehaven og de kendte rammer der. Vi følger dem gennem overvejelserne om, hvad det mon vil sige at starte i skole, over udvælgelse af skoletasker med bedstefaderen, og da de starter i skole og faktisk synes det er sjovt, efter de første par forvirrende, indledende dage.

Bogen afsluttes med et afsnittet  ”Er dit barn klar til skolestart?”, og her prøver forfatteren at give nogle gode råd til forældre omkring skolestart.

Tegningerne er meget virkelighedstro, og trods det at bogen umiddelbart ser ret teksttung ud, gør det faktisk ikke noget, da sproget er meget flydende og let tilgængelig.

”Parat til start? Emma og Emil skal i skole” en virkelig fin samtalebog til børnehavepædagogen, som skal have med skolegruppebørn at gøre. Den forklarer rigtig fint de tanker, et barn kan have omkring skolestart, og hvilke forhindringer der kan være, når forventningerne møder virkeligheden. 

http://lamberth.dk

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.