Pigen med snogen 2

‣ Forfatter: Lise J. Qvistgaard

‣ Illustrator: Sune Elskær

‣ Forlag: Elysion

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 110,-

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 56

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788777197208

”Hun havde altid kunnet se lige så godt i mørke som i lys. Det var en særlig evne, hun havde arvet fra sin mor. Ud over hendes far, var der ingen, som vidste det. Hendes mor havde altid sagt, det var bedst ikke at tale højt om den slags. At folk let blev bange, hvis der var noget, de ikke kunne forstå. Og bange folk var ikke til at spøge med.”

I ”Pigen med snogen” følger vi pigen Amali. Bogen begynder med, at Amali er nødt til at flygte fra sin landsby, da heksen Mirza, som hersker i landet, mener at Amali er ”Pigen med snogen” fra den gamle spådom, der siger at ‘pigen med snogen’ vil få Det Gamle Folk til at rejse sig til kamp mod ondskaben.

Det viser sig snart, at det er sandt: Amali er ‘pigen med snogen’, og hun opdager at hun kan styre slanger ved tankens kraft. Hun beslutter at opfylde spådommen og redde sit folk fra den onde heks Mirza, og undervejs får hun selskab af den yngre albinodreng Kalil, som ender med at blive en stor hjælp på hendes mission.

Det er en rigtig fin historie for de yngre læsere, som stadig bevæger sig i letlæsningsområdet, men som gerne vil have lidt mere action, spænding og eventyr. Bogen er sat med forholdsvis store typer og er fint illustreret med både hel- og halvsides illustrationer, der bryder teksten. Det er spændende læsning, og der er masser af magi og kamp mod ondskab. Jeg tror såvel drenge som piger vil blive grebet af historien om Amali.

Bogen er illustreret i farver af Sune Elskær. Der er smæk for skillingen på farverne, og jeg synes det der især fungerer for mig med illustrationerne, er den måde han får levendegjort ansigtsudtrykkene på de mennesker, han har med. Det er virkelig flot og hjælper helt sikkert historien på vej.

http://www.elysion.dk/pigen-med-snogen-2/

 

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.