Polly og kæmpen

‣ Forfatter: Kim Dalsgaard

‣ Illustrator: Kim Dalsgaard

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 23

‣ Sværhedsgrad: Lix 6, Let-tal 11

‣ ISBN: 9788723516282

De tre hekse Mimi, Elsa og Berta vil gerne gøre den rare kæmpe Kaj gal i skralden, fordi en sød kæmpe åbenbart ikke passer ind i deres onde dal. Det synes heksen Polly er uretfærdigt og forkert, og derfor lokker hun Kaj til at gemme sig for heksene. Desværre gemmer Kaj sig så godt, at heller ikke Polly kan finde ham.

“Polly og kæmpen” er en del af Alineas serie “Blå Læseklub” for de allerførste læsere, og bogen består derfor næsten udelukkende af korte, lydrette ord på maksimalt (med enkelte undtagelser) to stavelser. Det er svært at fortælle en god, sammenhængende og forståelig historie, når man skal følge disse regler, og det formår teksten heller ikke. Heldigvis for “Polly og kæmpen” bliver hullerne i historien dog reddet af de både skægge og nuttede illustrationer.

Kim Dalsgard
Alinea

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.