Profetiens kald – Caldera 1

‣ Forfatter: Mette Bundgaard Laursen

‣ Forlag: Forlaget Facet

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 99,-

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 296

‣ ISBN: 9788792879523

Han sendte mig et smil, som jeg forsøgte at gengælde, imens min fantasi løb af med mig. En ny dreng i klassen. Var det ikke altid sådan, det startede i bøgerne? En fremmed, omgærdet af mystik. En heltinde, der med det samme følte sig magnetisk tiltrukket af ham. En hemmelighed, der kom imellem dem.

Gymnasiepigen Kate ser sig selv som en fuldstændig gennemsnitlig, normal, lidt grå person – dog har hun en meget livlig fantasi og elsker at skrive science fiction historier. Da Kate møder Noah første gang, ved hun ikke at han er en prins fra en fremmed galakse i det ydre rum. Det viser sig, at en profeti har spået Kate til at være Noahs udkårne, og at hun vil være den der skaber fred i galaksen. Derfor er det Noahs plan at få Kate til at falde for sig og få hende med sig hjem til Caldera for at bekæmpe skurken Naphal, som prøver at overtage herredømmet i galaksen.

Hvis man har en forestilling om science fiction som noget med en masse rumskibe, svært genkendelige universer og planeter med underligt udseende rumvæsner, kan man godt tro om igen. I Mette Bundgaard Laursens univers ligner ”rumvæsnerne” fuldstændig os jordboere, de har bare andre skikke og taler et andet sprog. Det er måske også noget af det der gør bogen så dejligt lettilgængelig. Det er nemt at sætte sig ind i historien, som for så vidt lige så godt kunne have været en helt almindelig ungdoms-kærlighedshistorie – hvis det ikke lige var fordi en stor del af historien foregår mange millioner lysår væk fra Jorden.

Når man som jeg læser alle tre bøger ud i én køre, bliver det ekstra tydeligt, hvor meget vores hovedperson Kate vokser i løbet af de tre bøger. Hun går fra at være en muggen, fordomsfuld (og ekstremt sarkastisk) teenager til at være en moden ung kvinde, som tør stå på egne ben og tage sine egne beslutninger om sit liv. Det er også dejligt forfriskende, at karakterne i bogen ikke er sort/hvide, altså enten gode eller onde, men at de alle er meget sammensatte.

Jeg var virkelig godt underholdt og slugte alle tre bøger i løbet af ganske kort tid! Mette Bundgaard Laursen har et virkelig dejligt velskrevet, letflydende sprog i sine bøger, og med handlingen i bøgerne tror jeg, de vil tiltrække såvel hardcore læsere af rumeventyr (for jo, der er også action og et par ret fede rum-gadgets med) som de læsere, der bare gerne vil have en god kærlighedshistorie.

http://mblaursen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.