R.I.P. 1 – Vampyrjægernes klub

‣ Forfatter: Lasse Bo Andersen

‣ Forlag: tekstogtegning.dk

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 219,95

‣ Målgruppe:9-12 år

‣ Sidetal: 80

‣ Sværhedsgrad: Lix 24

‣ ISBN: 9788799995387

Det er sommerferie i den lillebitte landsby Krejlby. Rasmus er alene, hans bedste ven er taget på ferie, og meget mod sin vilje får han besøg af sin snobbede storby-fætter Philip.
Samtidig bliver byens kirkegård hærget af hærværk. Og har det noget med den mystiske dagbog som Rasmus’ skolekammerat goth-pigen Isabella har læst i?

De tre unge mennesker er ret overbeviste om, at der er vampyrer på spil, og de danner derfor en vampyrjægerklub med navn efter deres forbogstaver R.I.P.

Det er første bind i en læs-selv-serie på tre bind om vampyrer i Krejlby. Første bind er et ok, men måske lidt omstændeligt anslag i serien. Hele bogen emmer af klassisk gyser/vampyrhistorie. En soveby, en lidt mystisk (men lækker) pige, en snobbet udefra-kommende dreng, en ukendt fremmed, dagbøger og fortidens grusomheder.

Hvert kapitel er illustreret med et sæt blodige vampyrtænder, hvis man skulle være i tvivl. Det er klassisk og velfungerende; selvom sproget og dialogerne ikke er lydefri.

Vil egne sig glimrende som frilæsning for de gyserglade tredjeklasser.

Første bind i en læs-selv vampyr-serie. Det lover ikke mere end det kan holde; og det er fint og gysende.

R.I.P-serie fra tekstogtegning.dk

 

 

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.