Rexmano, den udstødte.

‣ Forfatter: Jan Kjær

‣ Illustrator: Jan Kjær

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 176

‣ ISBN: 9788711321171

Bjergfolkets foretrukne våben er stridskøller, morgenstjerner og krigshamre. Knogleknusere. For i bjergene vindes ærefulde sejre på én måde alene… gennem rå, brutal styrke”

Første bog i Jan Kjærs fantasy- serie byder på et hæsblæsende eventyr, hvor klipper knuses, kranier kvases og spyd splintres.

Der gives ikke et øjebliks ro, når den unge bjergkriger, Rakan, begiver sig ud på en farefuld færd for at genvinde sin ære, sin fars tillid og ikke mindst redde bjergfolket fra de frygtelige maldrakker, der truer med at invadere bjergfolkets by og udslette dem.

Efter at have svigtet sin far og resten af bjergfolket tvinges Rakan ud på sin rejse, hvor han skal lære at handle selvstændigt, og først og fremmest bevare troen på, at han gennemføre rejsen, selvom han er udstødt fra bjergfolket på grund af sin manglende dømmekraft.

Undervejs skal Rakan udkæmpe mange kampe, og han kommer til byen Krimm, hvor han møder røverhøvdingen Starko, der besidder ”Bjergets hjerte”.

Gennem mod, stædighed og hjælp fra venner lykkes det for Rakan at fuldføre sit eventyr og vise, at han er en sand bjergkriger.

”Rexmano, Den udstødte” henvender sig i udpræget grad til drengelæsere på folkeskolens mellemtrin. Der er ikke plads til tøsepladder, når det ene våben efter det andet smøres ind i blod og hjernemasse og monstrene falder på stribe for bjergkrigerens kølle. Bogen vil falde i god smag hos de læsere, der er tilhængere af actionfyldt fantasy, der udspiller sig i en afgrænset fantasyverden. Samtidig møder vi den klassiske antihelt, der må tage kampen op med indre dæmoner, såvel som de mange modstandere, han møder på sin vej.

Hvor Jan Kjær med for eksempel ”Taynikma” og ”Nomerne” formåede at skabe fortællinger med originalitet og kreativitet, hans evner som børnebogsforfatter bør der ikke rykkes ved, så lider Rexmano under en slående mangel på originalitet. De utallige kampe og de helt utrolig mange blodsudgydelser bliver i længden ret trættende, og flyder sammen i en fortælling, der på trods i af det efterhånden temmelig fortærskede fantasy setup rummer nogle interessante indfald i bjergkrigerens møde med de dybe urkræfter, der hersker i bjergenes indre.

 http://jankjaer.bigcartel.com/

Anmeldelsen er skrevet af Janus Neumann

Janus er uddannet lærer og Cand. Pæd, i didaktik m.s.h.p. dansk med speciale i børne- og ungdomslitteratur. Han har arbejdet på Skovshoved Skole i Gentofte i mere end 20 år, og er nu redaktør på tidsskriftet DANSK og faglig konsulent for Dansklærerforeningen samt underviser i dansk på læreruddannelsen. Janus har en særlig interesse for den børnelitterære historie, den ironiske børnelitteratur og billedbøger. Han har gennem flere år anmeldt for Folkeskolen, Børn og bøger og naturligvis Bogbotten, hvor anmelderiet begyndte.