Ringo må ikke få tirsdagsslik

‣ Forfatter: Martin Sommer

‣ Illustrator: Martin Sommer

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 315 kr.

‣ Sidetal: 28 sider

‣ ISBN: 9788727006727

”Du må ikke plage, Ringo,” siger far. ”Desuden er det slet ikke godt at spise slik hver dag.”

”Men du spiser da slik hver aften, når jeg er gået i seng,” siger Ringo.

Nej, DET gør jeg ikke,” siger far. ”Det bliver højst til et lillebitte stykke meget mørk voksenchokolade, og det er jo ikke rigtig slik.”

Ringo er helt pjattet med slik. Han ville gerne have slik hver eneste dag, hvis han kunne få lov. Far mener dog ikke, der fx findes tirsdagsslik. Desuden siger far, at tandfeen ikke vil have tænder med huller i. På vej hjem fra en indkøbstur tygger Ringo i en gulerod og taber en tand. Den lægger han under puden til tandfeen. For at hjælpe tandfeen med at finde vej, maler Ringo en masse sten i flotte bolsjefarver og lægger dem på række fra stuen og ind til sit værelse. Sent om aftenen hører han lyde fra stuen, hvor far selvfølgelig har taget en bid af en bolsjesten.

Forfatter Martin Sommer kendes blandt andet for satireprofilen ”Jeg finder selv ud” på Instagram. Derudover har han også lavet den finurlige, sjove og helt særlige billedbog ”Bogen der hellere ville være en badevægt”, hvor læseren opfordres til at bruge bogen aktivt som for eksempel tennisketsjer eller bilbane.

Martin Sommer har både skrevet og gennemillustreret bogen i farver. Hans herligt, finurlige, let karikerede streg og de gode farver gør historien endnu skæggere at følge med i, for den der får læst højt.

De to bøger om Ringo er bare humor på højt plan! Det, at den både er sjov for børn at få læst op OG er sjov for den voksne at læse højt, kan bare noget helt særligt.

Udfordringerne i begge bøger er letgenkendelige hverdagssituationer, de fleste forældre og børn vil kunne nikke genkendende til. Det kan kun gå for langsomt med at få flere bøger om herlige Ringo ud i verden.

 

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.