Rita og Krokodille. Snevejr

‣ Forfatter: Siri Melchior

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,85

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702158898

Krokodille begynder at glide. Han glider hurtigt. Meget hurtigt. ”STOP!”, råber Rita og griber fat omkring ham. Men nu tordner krokodille ned ad bakken. Med Rita på ryggen. ”Hjææææælp!”, skriger Rita.

Det kan være svært at kælke, når man er krokodille og et vekselvarmt dyr, der bedst trives i varme karbade, hvis man skal bo i Danmark. Rita har det lidt svært med krokodilles forhold til snevejr. De har før sammen bygget en fin snemand og en snekrokodille, men da de skal kælke om kap med Boris er det svært for Rita at tabe den konkurrence. Hun vinder først, da den dybfrosne krokodille agerer kælk.

Sådan er det, når krokodiller er i sneen. Det bedste af det hele er, at Boris og Rita sammen får kakao mens krokodillen er i badekarret.

Illustrationerne af forfatteren er poetiske og i børnehøjde, Rita ser netop så pigeforskrækket ud, som teksten her giver anledning til at hun skal være. Det er fine, stiliserede billeder med et genkendeligt miljø fra verden set gennem Ritas fire-årige øjne.

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.