Rita og Krokodille. Zoologisk Have

‣ Forfatter: Siri Melchior

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,85

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702156874

Der bor en krokodille i Ritas badekar.  Han er altid sulten. ”I dag skal vi i Zoologisk Have!”, siger Rita. Krokodille ved ikke, om han vil. ”Der er tigre, løver og elefanter!”, siger Rita. ”Og krokodiller! Ligesom dig!”
Så vil Krokodille gerne med.

Krokodille bor hos Rita, der er en lille betænksom pige. Hun ved, hvordan Krokodille har det og at Krokodille nemt kan blive væk blandt den zoologiske verdens mange krokodiller.  Hun får derfor givet Krokodille en fin pink hjertesweater på, så Krokodille er genkendelig. Det bliver en fin dag i Zoologisk Have med masser af gode oplevelser for de to venner.

Rita og Krokodille-serien har også en platform på Ramasjang, hvor der vises små film med de to venner. Billedbøgerne er smukke, poetiske og ser verden fra Ritas fire-årige øjne.

Rita er mange steder i serien: på fisketur, på camping, på skovtur og i snevejr. Der er gode læseoplevelser for børn og voksne sammen.

Krokodiller kan være søde dyr og gode venner ved man nu. 

http://www.filmstriben.dk/

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: