Ronaldo og Valde

‣ Forfatter: Lars Bøgeholt Pedersen

‣ Illustrator: Lars Hornemann

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 119,95

‣ Målgruppe:7+

‣ Sidetal: 125

‣ ISBN: 9788702118575

Ronaldo og Valde er første bind i en serie FC Fodboldvenner, som henvender sig til drenge, der har knækket læsekoden og som vil have en uproblematisk fortælling om det at spille fodbold.

Der er tale om en rigtig drengebog, idet familien og piger kun spiller en absolut perifer rolle i den velskrevne fortælling om drengen, 10årige Ronaldo, der er opkaldt efter ja: Ronaldo! Han elsker at spille fodbold, men det er sommerferie og svært at finde modspillere. Den nye nabo, Preben Elkjær, som har arvet sin mors hus, og som ikke er den Elkjær, får heldigvis besøg af sit barnebarn Valde, og i baghaven får de ved hjælp af gode voksne, der tilfældigvis har en traktor med det fornødne udstyr, lavet en nærmest perfekt fodboldbane. Og familiens hund, som Ronaldo har lukket ud og som har været forsvundet, dukker til alt held op i slutningen af fortællingen.

Serien er god til indskolingens drenge, der har knækket læsekoden og er blevet selvstændige læsere, og som elsker en god, rimelig ufarlig, historie om jalousi, godt kammeratskab og masser af fodbold.

http://gyldendal.dk/digitale-boeger/e-boeger/9788702132069/fc-fodboldvenner-1-ronaldo-og-valde

 

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø (1950-2022) Søren var oprindeligt uddannet lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han interesserede sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og var forfatter til både bøger og artikler om denne. Han var tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Var særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling og havde en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.