Sådan laver du dine egne skattejagter

‣ Forfatter: Katrine Skovgaard

‣ Illustrator: Iben Klokker

‣ Forlag: Turbine

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:Forældre/bedsteforældre

‣ Sidetal: 62

‣ ISBN: 9788740601039

“Sådan laver du dine egne skattejagter” er, som titlen så fint fortæller, en inspirations- og opskriftsbog. Den vil hjælpe de forældre, som fx skal have 0.U til fødselsdag, og som gerne vil lave en skattejagt, der bare skiller sig en smule ud for, hvad man plejer.

Der er 14 forskellige bud, alt afhængig om man vil lave en basic billedskattejagt, eller man vil gøre en smule mere ud af forberedelserne og kompleksiteten i fx bog-skattejagt eller den virtuelle skattejagt. Derudover er der forskellige koder og tre bud på hjemmebagte skatte.

Hver skattejagt findes på et gennemillustreret opslag, og det er for det meste lige til at gå til. Jeg kunne godt ønske mig, at udbuddet var større, at der var flere skattejagte, hvor der var en overordnet fortælling, og der er også enkelte af de mere avancerede opslag, hvor det ville have været fedt, hvis lege-beskrivelserne var mere konkrete.

Men jeg blev også selv inspireret af “Sådan laver du dine egne skattejagter”. Og jeg har allerede fået ideer til næste gang, det forlanges, at jeg skal lave en skattejagt for mine børn og måske hele 0.U.

Fin, lidt vel kort men inspirerende opskriftsbog, som vil hjælpe forældre til at lave en lidt mere spændende skattejagt.

www.katrinesskattejagter.dk

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.