Sandheden om Blodtunge

‣ Forfatter: Mette Finderup

‣ Illustrator: Niels Bach

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Målgruppe:1.-3. klasse

‣ Sidetal: 129,95

‣ ISBN: 9788702085921

Milo lagde Blodtunge ned til den døde. Sværdet begyndte straks at suge blod til sig. Den anden vagt blev meget bleg. ”Du må ikke slå mig ihjel,” stammede han. ”Han beskyldte mig for at være tyv. Og han ville hænge mig. Den slags løgnere slår jeg ihjel,” sagde Milo. ”Fortæl mig, hvor jeg finder troldmanden Agrim. Så skal jeg skåne dit liv.

Serien Sværdets mester handler om den unge Prins Milo, der rejser den lange vej til troldmanden Agrim for at redde sin storebrors sjæl. Broderens sjæl er fanget af det magiske sværd ”Blodtunge”. Bøgerne bør læses i rækkefølge.

I ”Sandheden om Blodtunge” når Prins Milo endelig frem til troldmanden Agrims borg. Med sig har han sværdet ”Blodtunge”. Milo håber, at Agrim kan smede sværdet om, så det kan frigøre hans storebrors sjæl. Men det viser sig, at det ikke er så enkelt, som Milo havde håbet på. Da Agrim fortæller den sande historie om sværdets fødsel, går det for alvor op for Milo, at hans rejse slet ikke er slut – snarere kun lige begyndt.

Niels Bach har lavet nogle utrolig flotte og farverige fuldsides illustrationer, der i høj grad er med at skabe dramatik i historien.

De forgående bøger i serien bliver flittigt udlånt på denne anmelders skolebibliotek. Så dette 6. bind har allerede elever der venter spændt på sig. 

www.gyldendal.dk

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Sanne Katrine Haugaard

Uddannet fra Zahles Seminarium i 1995. Har været ansat på Skovshoved Skole siden 1995. Blev i 2002 uddannet som skolebibliotekar og har fungeret som sådan siden.