Sebastian Klein

‣ Forfatter: Nina Sahl

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788702325768

Kender du Sebastian Klein? Det kan mange børn vist svare ja til. I denne lille fagbog kan de lære ham endnu bedre at kende. Hvordan var han som barn? Hvad drømte han om? Og hvorfor ved han så meget om dyr?

Bogen om Sebastian Klein er en del af Gyldendals serie, faktisk!, der er skabt til at understøtte den tidligste faglige læsning i indskolingen – både typografi, formatering og sprog er tilpasset den nye læser. De få lidt anderledes ord (fx Amager) er markeret og forklaret i margenen, og bogen er gennemillustreret med fotos fra Sebastian Kleins liv og virke.

Som en rigtig fagbog indeholder bogen både indholdsfortegnelse og stikordsregister, ligesom den i børnevenlig form henviser til muligheder for yderligere videnssøgning om Sebastian Klein; udover viden om sit emne, giver den altså også et rigtig fint indtryk af, hvordan en fagbog fungerer og kan anvendes, når man fx skriver opgave eller bare er meget interesseret i noget.

Dette er en fin og anvendelig bog især til dyre- og/eller Sebastian Klein-glade indskolingsbørn, der har knækket læsekoden og er klar til at bruge bøger til at stille nysgerrigheden og finde ny viden – og som bonus til lærere eller forældre ligger et lille opgavesæt til bogen frit tilgængeligt på fagbog.gyldendal.dk.

Serien faktisk!: faktisk!

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.